Salih Amele Sarılma Üzerine Bir Hasbihal

Pek aziz ve muhterem Kardeşim!
Üç aylar ve Ramazanı mübarek ve KADİR gecesine geldik derken, ne kadar çabuk geldi değil mi? Sanki dün oruca başladık. Birgün ömrümüzün sonuda geldimi ah ne çabuk geçti diyeceyiz. Yalınız en mühimi olan şu ki: Bizi ölü atomlardan Hulasa-i mevcudat ve Kâinatın şuûrlu meyvesi  yaratan Rabbimize çok dua edelim ki bizleri ve bütün müslümanları kendi rızasına yönelik bir şuura isal etmekle önce menhiyyattan (Yasaklardan) kaçabilmeyi, bâ’dehu (ondan sora) ameli salihaya sarılmakla bizi ve bütün âlemi islami hakiki Bayrama kavuşturmuş olsun. Amin Amin Amin, Böylece Bu mübarek gecenizi ve Bayramınızı tebrik ettikten sonra, siz kardeşlerimi müslümana yakışmayan şeylerden pâk ve nezih olduğunuzu bilerek, o kıymetli vaktinizi benim gibi boşa harcayan birine benzeyen biriyle yaptığım sohbeti dinlemeye biraz vakit harcamanıza davet ediyorum.

Aziz kardeşim sende benim gibi günahla karışık bir ortamda hayat yaşadığın için seninle rahat sohbet edip dertlerimi dökeceğim.

Nasıl ki bir insan çok mal alırken senet imzalayarak hiç ödemeden alırsa, onun aklı başında ise ödeyinceye kadar rahat olamaz, aynen onun gibi: Bu insanın hizmetine bütün mahlukat verilmiş ve bu kadar çeşit ni’metler önüne serilen bu insan dahi Yaradıcısına karşı vazifesini yapmazsa. Bunun hakkında mantığımız bize diyor ki: Bu adam ya Allaha inanmıyor her şeye  tabiîdir rastgele kendi kendine oldu diyor ve öldükten sonra hesap vereceğine inanmıyor, da rahat yaşayabiliyor. Veyahut bu adam büyük bir rahatsızlık içinde endişeli bir vaz’iyyette hayatına bir çizgi atmak için kendini zorlayıp o çizgiyi atarken de takvime bakarak kendine hakaret ederken 'bre herif! Bugüne kadar yaptığın yeter' der!

Haydi bugünden sonra Allah'ın kanununa uyan bir insan olacaksın diyerek geçmişe son verir ve rahat olur. (Bende sende böyle yapmalıyız) Yoksa Allah'la savaşırcasına her gün Allah'ın kanunlarına karşı gelerek Kur’anda 114 yerde zikredilen namaz ve o namazı kılmamızı 70 yerde emrediyor ve Allah bizden Namaz için yirmi dört saatten 1 saati istiyor. Oruç için 12 aydan 1 ayı. Zengin isek ömrümüzde 1 sefer Hac yapmamızı ve 80 gram altından fazla parasını olan parasını hesaplayarak yekününden %2,5 Zekat olarak vermezsek acaba hayatımızın sonunda ki çığlıklarımızı bugün tasavvur edebiliyormuyuz. Şöyle bakalım evlatlarını yetiştiremeyen o anne babaların halini ve o evlatları  idareyle mükellef olanların hali mezarda ne olacak?

Yalnız maddi saadetini temin etmekle uğraşıp manevî tarafına hiç kulak vermeyerek evlatları hakkında ötede onların hali ne olacak onlara Allah'ın en güzel hediyesi olan evlatlarının halleri. Bilhassa kız evlatların nahoş hallerini silah yapıp gençlere saldırtırsalar bu gafiller kendine büyük bir zulum etmiş olmuyorlar mı. Allahım bunlardan ıslahı kabil olanları ıslâh eyle olmayanları da bir an evvel cehenneme gönder ki başkaları onlardan kötü örnek almasın.

Evet! Mu’cize olarak yaratılan ve bu olumsuz vaziyete düşen mazlum ve isyana teşvik edilen bacılarım hakkında gözlerimizden yaş yerine kan akması icab ederken, bu vaziyeti biz acaba nasıl karşılıyoruz.

Benim gibi dertli kardeşim! Düşün ki herkes oruçlu iken aleni oruç yiyen Müslüman Türkün acaba hali ne olacak ve bu herifin Şehit veya Gazi dedesi 23.000.000 km. kareye islam kültürü götürürken, böyle olmamız için mi can verdi? O evlat acaba şehit kanıyla yoğrulan bir toprakta yaşadığının farkında mı.

Bunun için ben ve sen hakiki bayram yapmak için gireceğimiz o dar mezarı düşünerek önce yaptığımız kusurlar için pişman olalım, o kusurlara düşman olalım, kılmadığımız namazların kazasına hemen başlayalım, kendimize ve âile efradımıza ciddi sahip çıkalım, yok elimizden fırsat kaçtı ise her kıldığımız namazda evlatlarımızın hidayeti için Allah'a yalvaralım. Aile efradı elinden gitmiş caminin ön safında kimseye yer vermeyen kimse gibi, yani, hareket eden mezarlar gibi olmayalım, maneviyata karşı solmayalım, yarın bize çok pahalıya patlayacak günahlara dalmayalım, ki bayramımız hakiki bayram ola hadiselerden gözlerimiz ağlasada içimiz sevinçle dola. Ah ne mutlu onlara ki genç yaşta maddeten terakki etmeye çalışırken Nurlara sarılarak ma’neviyatından fire vermez olanları tebrik edeceğim. Tekrar tekrar sohbet ettiğim kardeşin dışında sen ve sen gibi nezih ve temiz yaşayan tüm kardeşlere ve ahbaplarınıza dilu canımdan KADİR gecenizi ve Bayramınızı tebrik ederek deruni hislerimle Es-selamu aleyküm diyerek size selam ve dua eder makbul dualarınızı beklerim.

Kusurlardan kurtulmaya çalışan kusurlu kardeşiniz Abdülkadir.

Copyright © 2023 SaidNur.net | Gizlilik | Tüm Hakları Saklıdır.