Evimin KADINI, Çocuğumun ANNESİ Olmanı istiyorum

Evimin KADINI, Çocuğumun ANNESİ Olmanı istiyorum

YAŞANMIŞ BİR OLAY

Bundan 8-10 sene kadar önce. İstanbul Hukuk Fakültesinden mezun ve Hakimlik hakkını elde etmiş mütedeyyin bir kardeşimiz Güneydoğu Bölgemizde bir İlçe’ye tayin edilir.

Bir müddet sonra bir izin döneminde İstanbul’a gelir. Ve İstanbul’da tanıdığı ağabeylerine, “Benim Orada bekar olarak hayatımı sürdürmem zor, Onun için evlenmek istiyorum bana bu konuda yardımcı olun, uygun bir aday bulursanız memnun olurum” der.

Ağabeylerinden birisinin eşi Hakim kardeşe, Hukuk Fak. Son sınıfta okuyan başı açık ama namazını kılan bir hanım kızı tavsiye eder. Hakim Kardeşle hanım kızımız buluşurlar. Bu buluşmada Hakim kardeş, aday kıza şöyle bir sual sorar: “Şimdi sen, nasip olur evlenirsek senden neler isteyeceğim, ne yapmanı bekleyeceğim  konusunda bir fikrin var mı? Ne düşünüyorsun?” der.

Kız cevap olarak; ”Namazımı kılmamı, başımı örtmemi istersin. Ben zaten namazımı kılıyorum, evlenince de başımı kapatacağım.” der.

Bu cevaptan sonra Hakim arkadaş şunu söyler: ”Hayır, ben senden başını kapatıp, namazını kılmanı istemeyeceğim. O vazifeleri yapmanı ALLAH (cc) senden istiyor. O’nun için yapmalısın. Ben senden.‘Evimin kadını, çocuğumun annesi olmanı istiyorum’ Buna var mısın?” diyor.

Hanım kız bu soruya olumlu cevap verince Allah nasip ediyor evleniyorlar.

***

Ben şimdi; liseyi bitirmiş, Üniversitede okuyor veya Üniversiteyi bitirmiş, evlilik çağına gelmiş kızlarımıza soruyorum:

*EVLİLİKTEN ne bekliyorsunuz?

* Kendinize nasıl bir KOCA istiyorsunuz?

* Hayattan beklentileriniz, öncelikleriniz neler?

* Dünyevi hayatınız mı, uhrevi hayatınız mı sizin için daha önemli?

* Maddi imkanlar, zenginlikler, refah mı, yoksa manevi zenginlik, saadet ve feyizler mi sizin için öncelikli?

* Evinizin kadını, çocuğunuzun annesi olmak mı, Kariyer yapmak, ayakları üzerinde durmak, kimseye muhtaç olmadan yaşayacak bir mesleği olmak, bir işi olup kendi geçimini sağlayacak bir geliri olmak mı daha önemli ve gerekli?

* “Hayatınızı garanti altına almak, kendinizi güvencede hissetmek” cümlesinden ne anlıyorsunuz?

* Sizce kadın ve erkek eşit mi? “Eşit olmayı” nasıl anlıyorsunuz?

* Üniversite okumak, kariyer yapmak, meslek sahibi olmak, bir işte çalışmayı ne için istiyor, tercih ediyorsunuz?

* Evlendikten sonrada çalışmak istiyor musunuz? Size göre; Geçiminizi temin bakımından Kocanıza muhtaç olmamak, minnet çekmemek, kendi iş, meslek ve gelirinizin olması iyi ve makbul bir durum mu?

* Çocukların Anneleri tarafından bakılıp, büyütülmeleri ne kadar önemli? Aile büyükleri veya bakıcılar tarafından büyütülen çocukla, annesi tarafından büyütülüp yetiştirilen, terbiye edilen çocuklar arasında ne gibi farklılıklar olur?

* Tesettürlü iseniz. Tesettüre Aileniz ve çevrenizin isteği, mahalle baskısı sebebiyle mi? Yoksa Allah’ın emri olduğu için mi girdiniz, giyiniyorsunuz? Sizce Giyinmek ile Tesettürlü olmak (örtünmek) arasında fark var mı?

* Allah’ın hanımlara niçin tesettürü emrettiğini ve Allah’ın rızasına uygun tesettürün nasıl olması gerektiğini biliyor musunuz?

* Bu konuyu Kur’an ve Hadisler ışığında; araştırıp, inceleyip, okuyup öğrendiniz mi? Yoksa kendi tarzınız ve anlayışınıza göre veya çevreden gördüğünüz, etkilendiğiniz (veyahut Moda’ya göre) bir tesettür mü uyguluyorsunuz?

 Erdoğan Esenkal

Copyright © 2023 SaidNur.net | Gizlilik | Tüm Hakları Saklıdır.