İslamiyette Evlilik Nasıl Olmalı

Günümüzde evlilik öyle bir hale gelmiş ki, herkes bunu basit görüp dinimizde önem taşıyan sünnet olan bir geleneği basit hale getirmiş. Anlaşamazsak boşanırız oysaki Allah'ın en sevmediği eşlerin boşanması...

Bu konuda Bediüzzaman diyor ki,
Bu sene inzivada iken ve hayat-ı içtimaiyeden çekildiğim halde bazı Nurcu kardeşlerimin ve hemşirelerimin hatırları için dünyaya baktım. Benimle görüşen ekserî dostlardan, kendi ailevî hayatlarından şekvalar işittim. "Eyvah!" dedim. İnsanın hususan müslümanın tahassungâhı ve bir nevi cenneti ve küçük bir dünyası aile hayatıdır. Bu da mı bozulmağa başlamış dedim.(Lemalar - 24.Lema)

Burda Bediüzaman Hazretlerinin demek istediği bu asra hitap etmiş. Şuan asrın en büyük hastalığı boşanmak olmuş. Oysaki Müslüman bir ülkeyiz en çok boşanma ülkemizde oluyor. islamiyeti iyice yaşayıp hayatımıza geçirsek bunlar olmaz, Efendimizin sünnetini yerine getirsek hayatımız daha mükemmel olur. Aşk sevgi bunlar hep haram elem veriyor. Seviyorum niyetim ciddi diyor hadi evlendi anlaşamadı boşandı mutsuz bi hayat. Sanal da tanışmalar evlilik için görüşmeler, bunlar hep uygunsuz hareketler Sanal da evlilik olmaz.

Bir örf adet vardır. Edeb vardır aile rızası vardır. Din nasıl diyorsa ona önem vardır.

Şimdi gelelim İslemiyette evlilik nasıl olur Efendimiz neler demiş.
1. Dinini hıfz etmiş yani ezberlemiş olur.
2. Ve güzel olur.
3. Kazancı bereketli olur.
4. Ve sünnet ile amel etmiş olur.

Nitekim Efendimiz S.A.V buyuruyor: "evleniniz çoğalınız ben kıyamette çokluğunuzla iftihar edeceğim." Ve ekler Efendimiz. Bir kimse evlendiği zaman sual edip dinini olanı alır bu hem kadın hem erkek için geçerli iki tarafta sünnet usulü araştırması gerekiyor. Huyu kötü olanı almasın ve eğer güzel dahi olsa. Malından güzelliğinden dolayı almasın. Zira sonra zelil olur.

Nitekim Efendimiz S.A.V buyuruyor bir kimse malından ötürü bir hatun alsa onun malından ve güzelliğinden mahrum kalır. Ve bir kimse dininden ötürü bir hatun alsa hak teala onun malını ve güzelliğini ziyade eder.

Yine buyuruyor Efendimiz S.A.V evlilik için görücü gönder görüşme üç defa olur kesin netleşince nikah olur.. Kadın eğe kemiği gibidir, eğer onu doğrultmaya kalkarsan kırılır. Mutlu olmak istersen O'nu eğrilikle birlikte kabul et. Hz. Muhammed S.A.V. ve son olarak Üstadımız Bediüzzaman Hazretlerinin Yirmidördüncü Lema tesettür Risalesindeki yeri alalım.
   Şer'an koca, karıya küfüv olmalı, yani birbirine münasib olmalı. Bu küfüv ve denk olmak, en mühimmi diyanet noktasındadır.

Ve gençler unutmayın ne kadar dikkat ederseniz o kadar kazanırsınız. Çünkü insan her zaman istedikleri olsun ister ama bunu helal yoldan isteyin haramla değil. Demeyin niyetim ciddi beni seviyor ya zaten namaza kaldırıyor Kur'an Risale okumama vesile oluyor...

Ey Bu İslamın genci vallahi unutma bu şeytanın ve nefsin apaçık bir oyunu hilesidir haramı sana helal güzel gösterme yoludur. Uyan ve aslına dön tövbe et geç olmadan.

Tuba Nur

Copyright © 2023 SaidNur.net | Gizlilik | Tüm Hakları Saklıdır.