Ölüm

Ömür geçiyor zaman hızlı akıyor dünya durmuyor dönüyor. Sen hala neyi bekliyorsun acele et her an seni kovalayan bir ecelin var. Ölüm birgün kapını çalacak, henüz gencim yaşlanınca yaparım ibadeti deme. Ölüm genç yaşlı dinlemiyor.

Ecel birdir değişmez, iyice düşün sana para verseler sonunda ebedi ateş var deseler red edersin. Çünkü can tatlı işte Rabbinde diyorki kulum dünyayı terk et nefsini malını bana sat sonunda ebedi cennet var. Hayır dersen ne derece ahmaklık edersin.

Her an dakika saniye ölüme yaklaşıyorsun ahirette sonsuza denk azap çekmek istemiyorsan hemen tövbe et, Çok zor değil, ruhun rahatlar üzerinden bir ağırlık kalkacak emin ol dene bi.

Bak hayatında neler değişecek tercih senin cehennem ağzını açmış bekliyor. Cennet ise ağuşunu açmış bekliyor. Hangisini istersen ona göre hareket et.

Dünya bir bahçe. Bahçeye ne ekersen onu biçersin, alırsın satıp ücretini alırsın. Bu dünya denen bahçede hoş ameller ektin ahirette  karışıklığında Cennet gibi bir ücret alacaksın hemde sonsuza dek Bâki olacak herşey tükenmeyecek.

Namaz kılmıyorsan hala zaman var hemen başla, Tesettürlü değil misin hemen örtün. Kur'ân okumaya gayret et.

Ne diyor Allah yaradan Rabbinin adıyla oku, kâinatı oku tefekkür et, en başta kendini oku. Bana bu simayı kim verdi. Göz, kulak, burun, Akıl, ruh...

Dikkatle bak manayı ismiyle değil hepsini manayı harfiyle oku. Ve Azrail A.S. geldiğinde hoş görünümlü gelir. Çünkü her insanın ameline göre gelir. Ne diyor hz. Ömer; Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz nasıl ölürseniz öyle haşr olacaksınız.

Mübarek  Hz. Ömer Birgün Efendimiz ölümü anlatınca Yâ Rasûlallah ölünce kabre girince şuanki aklımız yerinde olacak mı Efendimiz evet der. Hz. Ömer ben Münker Nekire ne diyeceğimi biliyorum. Ve gün gelir Halife efendimiz vefat eder. Hz. Ali kabrin başında der acaba ne diyecekti der merak eder. Onunla mana aleminde kabre girer bakar ki. Münker Nekir geldi. Men Rabbuke Rabbin kim Hz. Ömer siz ne kadar yol geldiniz sorgu melekleri ahiretin zaman dilimine göre şu kadar mesafeden geldik. Hz. Ömer siz onca yoldan geldiniz Rabbinizi unutmadınız ben toprak üstünden toprak altına girdim nasıl Rabbimi  unuturum. Ve sorgu sual meleği soru sormayı bırakır. Hz. Ali derki Vallahi Ömer sözünün eri çıktı.

Üstad Bediüzzaman Hz. Hafız Ali ağabey talebesi de, Hapiste mevye Risalesi yazarken vefat ediyor sorgu sual melekelerine Meyve Risalesinden cevap veriyor.

Bizde yaşantımıza dikkat edersek güzel ölür güzel haşr oluruz. Rabbim hepimize hayırlı ölüm nasib etsin.

Tuba Nur

Copyright © 2023 SaidNur.net | Gizlilik | Tüm Hakları Saklıdır.