Nur Derslerini Kaç Kişi Dinliyor? | Hatıralar


- Bir gün Ceylan, Tahiri, Sungur Ağabeyler, Bayram Ağabeyin bulunduğu bir derste "Üstad Hazretleri, "Siz zannediyor musunuz ki, biz beş altı kişilik bir ders yapıyoruz. Biz bu dersimizde Anadolu'daki binler cemaatlerin arasına girip ders yapıyoruz." dedi.

- Hulusi Ağabey, "Ben parasını veremeyeceğim malı satın almam. Ben sokakta gezer kalbimi bozmam veya ben Risale-i Nur şakirdiyim, kendimi muhafaza ederim" sözleri laf.

Bu zamanda takvanın ve kendini muhafazanın yolu kesin tecrübemle söylüyorum ki;derse devam ve eserleri mütefekkirane okumakla olur. Can kurtaran Risale-i Nur dairesidir.


* Hulusi Ağabey, "beyefendinin dükkanının cephesi geniş, fazla güneş aldığından müşterilerle fazla meşguliyet sebebiyle eve yorgun dönüyor. Yemek yedikten sonra, "yahu bugün biraz rahatsızlığım var. Kanepede biraz uzanayım." diyor. Nefis sırtını yere getirmiş oluyor. Halbuki yakından bilse ki, derste duyacağı bir kelime bir cümle ebedi hayatının kurtuluşuna vesile olacak, değil rahatsız olmak, yürüyemeyecek derecede dahi olsa, sürüne sürüne derse gelecektir."

* Hulusi Ağabeyin torunu, evlerin arandığı bir zamandı. Dedeme (Hulusi Abiye) dedim ki bugün derse gitme. Bilsem kafamı kesecekler ben yine bu derse giderim, dedi. Bizim eve siyasiler gelirdi ama siyaset konuşulmazdı.

* Hulusi Abi, "Kardeşim, ben bu risaleleri saklasam belâ ve musibet gelir. onun için ne olursa olsun, daima Risale-i Nur'u yanımda bulunduruyorum" dedi. 

* Mehmet Orakçıoğlu; bir ağabey efendim (Hulusi Ağabeye) derse birkaç gün ara versek, diyecek oldu. Ben hayatım pahasına da olsa bu dersleri yaparım, üçüncü ordu üstüme gelse bu dersi yapacağım, korkan, çekinen evine gider, dedi.

* Biri geliyor Hulusi Ağabeye diyor ki, bana bir vird ver, ona devam edeyim. Risale-i Nur'u oku diyor. O yine sen bana bir vird ver, diyor. Benim virdim mirdim yok. Okursan Risale-i Nur'u oku, diyor. Adam Hulusi Ağabe'ye kanaat etmiyor, kalkıp Üstad'a gidiyor.

Üstad, nereden geldin? diyor. Elazığ'dan.
Hulusi'yi gördün mü? Sana ne dedi?
Gitme dedi. O'ndan vird istedim, bana Risale-i Nur oku, dedi.

Daha niye geldin buraya?

Ders olarak İhlas Risalesi yeter diğerleri itman içindir, derdi.

Copyright © 2023 SaidNur.net | Gizlilik | Tüm Hakları Saklıdır.